Kā ieekonomēt uz vakariņām

Krīze, kura pāršalca Latviju 2008.-2009.gados, veidoja savas korekcijas produktu iepakojuma daudzumos. Ja bijām pieraduši, ka, piemēram, sviesta paciņa ir 200 g iepakojumā, tad tagad ir 180 grami, vai pat 160 grami, krējums un piens – bieži vien litra vietā 900 ml, tādēļ ieteiktu visai pārtikai, kuru iegādājies cenu pārrēķināt kilogramā vai litrā (cena šķiet pievilcīga, taču precei patiesībā ir mazs svars vai tilpums).

Veido ieradumu iepirkties reizi trijās dienās, jo ja pārdomāti iegādāsies produktus, tad ar to pietiks. Katru dienu ejot uz veikalu, mēneša patēriņš palielināsies. Nepēti produktus, kurus nebiji plānojis pirkt. Produktus, kuri ir ar ilgāku glabāšanas laiku, akcijas periodā iepērc vairumā. tad kad ar iepirkšanos esam tikuši skaidrībā, paliek otra būtiska sadaļa – ēst gatavošana.

Ieekonomēt uz vakariņām noteikti sanāks, ja cītīgi gatavosi.  Atceries – ātri lietojamā un sausā pārtika izmaksā daudz vairāk, nekā siltas, svaigi gatavotas vakariņas. Gatavo noteikti visai ģimenei, jo kopējs ģimenes pavards ir ekonomiskāks.

Vasaras un rudens sākuma periodā lieti der padomāt par krājumu veidošanu ziemai. Pat ja nedzīvo laukos un tev nav mazdārziņa, tirgū nopirktie svaigie dārzeņi un ogas, kurus var pārstrādāt, lai saglabātu ziemai, noteikti ziemas aukstajā periodā ļaus ieekonomēt gan uz vakariņām, gan uz pusdienām un brokastīm. Turklāt kas var būt vēl labāks un veselīgāks, kā apēst Latvijā augušu upeni, vai burkānu? Un internets ir pārpildīts ar dažādām interesantām receptēm, ka no mūsu pašu Latvijā augoša dārzeņa vai ogas pagatavot ko patiesi gardu. Pat ja tev negaršo tradicionālās receptes, kā, piemēram, Latgales salāti, vai sālīti gurķi, atrodi ko netradicionālu un izmēģini! Pūliņi noteikti atmaksāsies! Lai tev labi garšo un veiksmīgi sanāk ekonomēt uz vakariņām!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *